Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

η γνώση διαστρεβλώνεται από στόμα σε στόμα...
(...ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο θάνος)


όλα ξεκίνησαν με μια βουτιά στο κενό..αυτήν συγκεκριμένα..

σύμφωνα με τον θάνο-ή καλύτερα σύμφωνα με τον τάσση που το είπε στην ηρώ που το είπε στο θάνο και αυτός τον εμπιστεύεται σε τέτοια θέματα -ο κύριος απο πάνω ονόματι Yves Kleiν είναι ένας Γάλλος καλλιτέχνης ο οποίος είχε πει ότι αν δεν  δοκιμάσεις κάτι δεν μπορείς να ξέρεις αν γίνεται (κάτι που το βρίσκω υπέροχα παράτολμο αν και λίγο ηλίθιο σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο  δεν αναιρεί την αρχική του αξία! ).
οπότε αποφάσισε να δοκιμάσει αν μπορεί να πετάξει..
καθώς όμως η βαρύτητα δε συμφώνησε μαζί του συνέχισε τη ζωή του περπατώντας..

 στην πραγματικότητα πρόκειται για φωτομοντάζ που δημιουργήθηκε από τον Harry Shunk και ονομάζεται Saut dans le vide (Βουτιά στο κενό).πρόκειται για μία performance του Κλάιν το 1960 στο Rue Gentil-Bernard .''Ο Κλάιν το χρησιμοποιούσε σαν απόδειξη(!) πως μπορούσε να κάνει ταξίδια στο φεγγάρι χωρίς βοήθεια.η εικόνα αυτή ήταν μέρος της διαμαρτυρίας του Κλάιν για την αποστολή στη Σελήνη της NASA, την οποία θεωρούσε τρελή ιδέα.''  ή τουλάχιστον αυτά λένε οι εγκυκλοπαίδειες...


αντικειμενικά -και δε το λέω μόνο εγώ το λέει και ο θάνος -η πρώτη ιστορία είναι καλύτερη .
διαστρεβλωμένη ή μη σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα και στέλνει το ηχηρό μήνυμα "ζήσε" ή έστω δοκίμασε(..για όνομα του θεού δηλαδή !) αν δεν ήταν αρκετά ηχηρό ίσως πρέπει να εξασκηθείς σε άλλους ήχους πέρα από αυτόν τον ενοχλητικό του facebook.
αν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα από αυτά μπορείς να σκοτώσεις το χρόνο σου:
http://www.nothingisgoodforyou.gr/#/home


 



3 σχόλια:

Unknown είπε...

Ας είμαι τουλαχιστον η πρώτη κάπου, η πρώτη που αναρτεί σχόλιο. Άκου λοιπόν και από μένα αυτό που μου είπε ένας μεγάλος φιλόσοφος, ο εαυτός μου η ζωή είναι σαν μια λαχταριστή τούρτα σοκολάτα- και ξέρω τι λουχούδο είσαι- αν τρως κάθε μέρα και λίγο θα νοίωθεις κάθε γεύση να διαπερνάει το κορμί σου, κάθε κόκος κακάο να σε ανατριχιάζει, κάθε μέρα θα ανυπομονείς να φας λίγο ακόμα....κάτι σαν τον έρωτα δηλαδή. Αν πάλι την καταβροχθήσεις σε μια μέρα στην καλυτερη να πας στο νοσοκομείο...

zoi είπε...

για μια τούρτα σοκολάτα σε γαμώτο!
ας δούμε λοιπόν που θα μας οδηγήσει η εγκράτεια !
χαχαχαχαχαχαχαχαχ
σίγουρα δεν εννοείς αυτο :)!μια που είσαι η πρώτη ,η πρώτη που αναρτεί σχόλιο:)περιμένω να βρείς το μυστικό που έχω κρύψει εδώ!
χμμμμμ........

Skemelio είπε...

Γειαααα

Δημοσίευση σχολίου